Citește toate știrile la acest subiect

Afișele electorale împânzesc Capitala

Afișele electorale împânzesc Capitala. O dată cu startul oficial al campaniei electorale, partidele politice au început promovarea agresivă, devenind tot mai vizibile în special pe străzi, dar și la TV și pe internet, relatează UNIMEDIA.

Afișele electorale împânzesc Capitala
Poză simbol/ Electorala 2009

Așa se face că panourile pentru afișaj electoral, amplasate în raza municipiului Chișinău, devin neîncăpătoare, iar concurenții lipesc publicitate pe stâlpi, garduri și în alte locuri nepermise.
 
„În total, pe teritoriul municipiului Chișinău avem 162 de panouri cu afișe electorale, dintre care 77 sunt în oraș și 85 sunt în suburbii. A început campania electorală și avem deja două cazuri când persoane lipesc afișaje electorale în afara locurilor stabilite. Reprezentanții concurenților motivează că panourile pentru afișe electorale sunt destul de mici și cer să fie mai mult loc pentru afișe electorale ca să nu se lipesc pe stâlpi sau în altă parte”, a menționat comisar-adjunct, şeful poliţiei ordine publică, Silviu Mușuc, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.
 
Persoanelor care au lipit afișe electorale în locuri nepermise li s-a aplicat amenzi de la 400-600 lei. Despre aceste cazuri va fi informată și Comisia Electorală Centrală.
 
„În general, eu consider că tot ce afișează partidele la ora actuală afișează pentru ele însele. Am impresia că oamenilor deloc nu le este interesant să vadă tot ce este deja afișat. Nu știu dacă mai are rost să aibă loc acel afișaj, pentru că în mare parte partidele au trecut la artilerie grea - la panouri 10x10, nu mai spun de 10x3. Plus, sunt folosite și alte forme de promovare, a fost inundat deja și internetul. Afișe electorale sunt o formă depășită și cred că se poate renunța la ea. Propun să facem o evaluare în cadrul acestor alegeri și după alegeri să renunțăm la această metodă de promovare. Stau unii pe panouri de parcă alegerile vor fi mâine. Se discreditează doar, din punctul meu de vedere”, a replicat Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău.
 
UNIMEDIA precizează că oficial, campania electorală a început o dată cu înregistrarea primelor concurenți electorali la Comisia Electorală Centrală, din 10 octombrie. Agitația electorală se încheie cu o zi înainte de alegeri, adică până pe 29 noiembrie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub