Citește toate știrile la acest subiect

Adevărul: Judecătoarea Nina Cernat scapă de urmărirea penală

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a solicitat Procuraturii Generale să investigheze informațiile apărute în presă vis-a-vis de proprietățile nedeclarate și deghizate ale magistratei Nina Cernat. Însă, procurorii au refuzat începerea urmăririi penale în cazul judecătorei Curţii Supreme de Justiţie Nina Cernat, pe motiv că „nu există faptul infracțiunii”, informează UNIMEDIA cu referire la adevarul.md.
Adevărul: Judecătoarea Nina Cernat scapă de urmărirea penală
Nina Cernat, judecător CSJ (Foto: adevarul.md )

„Ordonanţa de a refuza începerea urmăririi penale a fost emisă, deoarece nu există faptul infracţiunii“, se arată în răspunsul lui Corneliu Bratunov, procuror-şef al Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cazuri excepţionale, adresat ministerului.

Potrivit informațiilor publicate de „Adevărul”, Nina Cernat ar locui împreună cu familia într-un imobil estimat la câteva zeci de milioane de lei, situat în complexul de lux „Orașul Poveștilor” din municipiul Chișinău.

Imobilul în cauză este înregistrat ca proprietate a Anei Rusu, soacra Ninei Cernat. Totodată, publicația atrage atenția că în declarația sa de venit pe 2011, Nina Cernat nu a indicat niciun imobil, iar singurul său venit ar proveni din salariul de judecător și retribuția pentru activitatea pedagogică.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub