Acuzații între Ghimpu și liberal-democrații din Parlament
Mihai Ghimpu, la un pas de a fi lipsit de dreptul de a lua cuvântul pentru trei şedinţe în Parlament. Cu o propunere în acest sens a venit deputatul PLDM, Petru Știrbate, și a fost susținută de întregul grup parlamentar al liberal-democraților, transmite UNIMEDIA.
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie
Știrbate a acuzat că Ghimpu ar fi folosit injurii în adresa sa, în cadrul ședințelor închise de săptămâna trecută. Potrivit parlamentarului PLDM, liberalul a avut mai multe ieșiri necontrolate în ultima perioadă.

„A folosit cuvinte batjocoritoare și xenofobe. Propun ca deputatul Ghimpu, pentru calomniile aduse în ședința închisă care a avut loc săptămâna trecută, să fie lipsit de dreptul de a lua cuvântul pe un termen de trei ședințe. Trebuie o dată și o dată să punem capăt acestor bădărănisme care au loc aici în Parlament”, a specificat Știrbate.

„Limbajul dl Ghimpu este de cea mai proastă speţă, chiar şi comparativ cu cel folosit de deputaţii comunişti. Dânsul a trecut de orice limită morală și verbală. Martori sunt suficienți. Solicitarea dlui Știrbate este susținută de întreaga fracțiune PLDM”, a menționat președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Mihai Ghimpu a negat cele incriminate. „Eu sunt gata să-mi asum răspunderea, numai în cazul în care se ridică stenograma și se demonstrează că eu am spus ceea ce spun ei. Eu nu am spus așa ceva, astea sunt invenții”, a menționat liderul PL.

În cele din urmă, propunerea a fost supusă votului și a acumulat 36 de voturi „PRO ”, număr insuficient pentru a fi aprobată.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.