Accidentul aviatic din Columbia: O parte din echipaj nu avea autorizație

O parte a echipajului avionului care s-a prăbușit la sfârșitul lui noiembrie 2016 în Columbia, omorând 71 de oameni, nu dispunea de autorizațiile necesare pentru a efectua acest zbor, potrivit avocatului uneia dintre părți, informează joi AFP.

Accidentul aviatic din Columbia: O parte din echipaj nu avea autorizație
(Foto: agerpres)

Acest accident a decimat aproape întregul club de fotbal Chapecoense, din micul oraș brazilian Chapeco, echipă ce se deplasa în Columbia pentru a disputa finala din Copa Sudamericana, a doua cea mai importantă competiție continentală din America Latină, cu echipa columbiană Atletico Nacional. Șase persoane au supraviețuit în mod miraculos accidentului.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuate de partea columbiană, prezentate la sfârșitul lui decembrie, aparatul companiei boliviene LaMia nu avea suficient carburant.

Pub

Avocatul Jaime Cernadas, care îl apără pe Mauricio Duran, un membru al Aviației Civile Boliviene (DGAC) vizat de anchetă pentru că a autorizat planul zborului, a declarat pentru cotidianul El Deber că Fernando Ovar Goytia, copilotul decedat în timpul accidentului, nu avea autorizație din partea DGAC.

Cotidianul a subliniat, de asemenea, că mecanicul Edwin Tumiri, unul dintre supraviețuitori, nu dispunea nici el de o astfel de autorizație.

Echipajul, format din șapte membri, număra cinci bolivieni, o paraguayancă și un venezuelan, scrie agerpres.ro. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub