Abramciuc, acuzată că a votat Guvernul Leancă având interese ascunse

Ideea unei scindări în cadrul Partidului Socialiștilor ia amploare. Ieri, deputatul Veronica Abramciuc și-a dat votul de încredere pentru noul Guvern, contrar anunțului făcut șeful PSRM, Igor Dodon, de a nu susține Cabinetul de miniștri. Astăzi, fostul preşedinte al Partidului Socialiştilor Eduard Smirnov, a venit cu acuzații în adresa Veronicăi Abramciuc, informează UNIMEDIA.
Abramciuc, acuzată că a votat Guvernul Leancă având interese ascunse
Veronica Abramciuc, deputat neafiliat (Foto: totul.md)

„Actuala dezbinare este provocată pentru a crea partidului nostru dificultăţi în cazul unor alegeri anticipate. Astfel, are loc o sudură cu Voronin şi Filat, care au instituit o barieră de 6% pentru accederea în Parlament a partidelor pentru care Partidul Socialiştilor reprezintă un concurent politic real. Motive ale unor astfel de manifestări sunt ambiţiile mercantile ale Veronicăi Abramciuc, care speră să-şi satisfacă propriile interese, să o ducă cu bine, în Parlament, până în anul 2014, beneficiind, în final, de mulţumire din partea liderilor Alianţei pentru că a prejudiciat activitatea partidului nostru”, susține Smirnov într-o declarație de presă.

De cealaltă parte, Veronica Abramciuc spune că a votat pentru noul Cabinet de miniștri după ce a citit programul de guvernare și a regăsit acolo mai multe prevederi care o mulțumesc.

„Acum trei săptămâni Igor Dodon a început să anunţe că socialiştii nu o să voteze Guvernul, dar această hotărâre nu a fost discutată la partid. Abia pe 29 mai a fost pusă în discuţie această problemă la Consiliul Republican al partidului. Nimeni nu a făcut presiune asupra mea pentru a-mi indica cum să votez. Eu am studiat programul şi componenţa noului Guvern. Sunt bucuroasă pentru că deputaţii care au viziuni contrare ideologiei noastre, mă refer la deputaţii pro-Ghimpu din PL, nu s-au regăsit în lista componenţei noului Guvern. Asta mă face ca într-adevăr să am un motiv din care să le spun alegătorilor noştri că este un pas înainte, inclusiv pentru noi”, a declarat Abramciuc în cadrul unui interviu pentru europaliberă.org.

UNIMEDIA precizează că Veronica Abramciuc a intrat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor în urma alegerilor din 2010. Pe 4 noiembrie 2011, ea a părăsit, însă, formațiunea alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Un an mai târziu grupului Dodon i s-a alăturat și deputatul copmunist, pe atunci, Ion Ceban

Igor Dodon a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor la 18 decembrie 2011.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub