A fost odată într-o zi de 19 iulie. Despre desființarea Deep Purple și primul casting a lui Marilyn Monroe

Sărbătoriții zilei sunt: jucătorul român de tenis Ilie Năstase, muzicianul englez Brian May, membru Queen, și Bernie Leadon de la The Eagles și actorul Britanic Benedict Cumberbatch.

A fost odată într-o zi de 19 iulie. Despre desființarea Deep Purple și primul casting a lui Marilyn Monroe
Calendar istoric (Foto: Altfel.md)

- În ziua de 19 iulie 1877, stil vechi (31 iulie 1877, stil nou), Principele Carol a primit telegrama care relata că rușii au suferit o înfrângere la Plevna, Bulgaria, în cadrul Războiului ruso-turc de la 1877-1878. O parte din trupele rusești intrase în panică, Marele Duce Nicolae al Rusiei și-a mutat cartierul general, iar însăși țarul Alexandru II-lea era gată să se regragă peste Dunăre. În telegrama către Carol, Marele Duce Nicolae al Rusie scria: „Turcii au concentrat la Plevna cele mai puternice forțe armate, copleșindu-ne. Te rog să demonstrăm că suntem uniți și, dacă e posibil, treci Dunărea pe unde dorești. Între Jiu și Corabia, această demonstrație este indispensabilă ca să-mi ușurezi mișcările. Nicolae”.

Pub

momentul în care Marele Duce Nicolae al Rusiei nu va solicita exact ajutor militar românesc pentru Plevna. Urma să aibă loc Bătălia de la Plevna în care victoria armatei române va pune bazele independenței României.

- Tot într-o zi de 19 iulie, 1900, se deschidea metroul din Paris.

- În 1946, pe 19 iulie, Marilyn Monroe dădea primul casting pentru un film și semna un contract cu Twentieth Century Fox Studios. Primul din cele 29 de filme pe care le-a făcut a fost „Scudda-Hoo! Scudda-Hay!”.

- Tot într-o zi de 19 iulie, în 1966, Frank Sinatra se căsătorea pentru a treia oară, cu actrița Mia Farrow, în „capela vedetelor” din Las Vegas.

Pentru a citi articolul în întregime, accesați Altfel.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub