A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră

A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră. „Aspectele tehnice, normative şi de reglementare ale implementării Televiziunii Digitale Terestre. Prezentul şi perspectiva în Republica Moldova” – acesta a fost genericul mesei rotunde organizate astăzi de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), transmite UNIMEDIA.

Evenimentul face parte din agenda Zilelelor Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi este dedicat realizării „Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră”, aprobat recent de Guvern.

A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră
foto simbol (Foto: economica.net)

Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Dumitru Parfentiev, a argumentat aprobarea de cabinetul de miniștri a acestui proiect prin necesitatea stringentă a aplicării acestei tehnologii avansate în termenii asumați prin angajamentele internațional.

Principalul avantaj al televiziunii digitale terestre este diminuarea esențială a decalajului dintre zona rurală și cea urbană privind accesul la serviciile de programe de televiziune şi alte servicii infocomunicaţionale. „Odată cu introducerea televiziunii digitale terestre, toţi cetăţenii ţării vor beneficia de o imagine mai clară cu sunet stereo. De asemenea, noua tehnologie va spori numărul canalelor de la 3-5 recepționate în prezent până la 30-45”, a mai explicat viceministrul.

Pub

„Hai Digital!”, campania care îți spune ce au în comun serviciile calitative în telecomunicații și digitalizarea

Noua tehnologie va permite radiodifuzorilor existenţi prin includerea în multiplexele (reţelele de televiziune digitală) cu acoperire naţională sau regională să extindă semnificativ zona în care sunt recepţionate programele TV.

Totodată, procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră va asigura utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe radio şi va permite eliberarea unor sub-benzi de frecvenţe ce ulterior vor fi alocate pentru dezvoltarea comunicaţiilor electronice mobile în bandă largă.

Republica Moldova şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza tranziţia la televiziunea digitală terestră nu mai tîrziu de 17 iunie 2015.

„Hai Digital!”, o campanie realizată de UNIMEDIA, cu susținerea SunCommunications

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub