Citește toate știrile la acest subiect

(update) A 22-a localitate din Republica Moldova a votat simbolic Unirea. După Băcioi, semnează și Meleșeni

(update) Satul Meleșeni, Călărași este a 22-a localitate care a declarat unirea simbolică cu România, votată de consiliul local Meleșeni.

Consilierii din cadrul Consiliului local Băcioi au votat declarația simbolică de Unire cu România. Astfel Băcioi devine cea de-a 21-a primărie din Republica Moldova și a doua din municipiul Chișinău care votează declarația de Unire.

(update) A 22-a localitate din Republica Moldova a votat simbolic Unirea. După Băcioi, semnează și Meleșeni
(Foto: Vitalie Șalari)

”Prin această Declarație condamnăm vehement Pactul criminal sovieto-nazist Ribbentrop-Molotov, prin care s-a produs odiosul rapt al Basarabiei și consecințele ocupației comuniste: deportări în masă a locuitorilor pașnici , foamete organizată, condamnări nejustificate la moarte, genocid și umilire oribilă a băștinașilor. 
Prin această Declarație relevăm dorința și voința noastră de a apropia ziua revenirii la normalitate prin Reunirea cu Țara –Mamă România”, se arată în declarație.

Semnatari ai declarației sunt primarul liberal al comunei Băcioi, viceprimarul liberal, Secretarul interimar al Consiliului Local și 14 consilieri din cei 23 aleși, lista rămâne în continuare deschisă și pentru cei 9 consilieri care încă nu au reușit sau nu au dorit să semneze, scrie primarul de Băcioi, Vitalie Șalari.

Pub


Fotografia postată de Dorin Chirtoacă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub