Zis și făcut: O școală din raionul Soroca a fost redeschisă. A venit la lecții un singur elev

La 9 ianuarie curent, școala de la Țepilova, sat din comuna Ocolina, Soroca și-a reluat activitatea pentru elevii din clasele primare. A doua zi, la școală a venit un singur elev și directoarea, notează observatorul.md.

Zis și făcut: O școală din raionul Soroca a fost redeschisă. A venit la lecții un singur elev
(Foto: observatorul de Nord)

Deși își doresc ca odraslele lor să studieze în sat, nu toți părinții și-au trimis copiii la școală.  Astfel, în prima zi de studii, la lecții au venit cinci elevi. A doua zi, reporterul Observatorul de Nord, a găsit la școală un singur elev și directoarea, unicul cadru didactic al instituției, iar în treia zi, când a sunat clopoţelul nu a venit nici un elev.

Amintim că la sfârși de an, Partidul Democrat a anunțat că Guvernul a demarat procesul de redeschidere a școlilor, închise de fosta guvernare. Astfel cel puțin două școli din țară vor funcția din nou, imediat după vacanța de Crăciun promite PDM. 

Pub

„În următorul semestru, îndată după vacanța de Crăciun, vor fi redeschise două școli primare: din satul Fârlădeni, Hâncești (Școala primară-grădiniță, cu o clasă de a I-a cu 8 elevi și o clasă de a IV-a, în număr de 16 elevi n.r.), și din satul Țepilova, Soroca (școala primară, cu un număr de 21 de elevi). Avem, de asemenea, în vizor deschiderea, începând din întâi septembrie 2018, a școlii primare din satul Bolohan, Orhei (Școala primară-grădiniță, pentru clasa I, cu un număr de 17 copii). Dar acest lucru este doar începutul”, declarase Monica Babuc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub