Ziarul de Gardă. O aripă a Teatrului „Licurici”, reconstruită de o companie privată, ar urma să fie afilitată restaurantului „Entourage” a lui Vlad Plahotniuc

O aripă a Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” se află în proces de reconstrucție. Potrivit conducătorului companiei care arendează spațiul, în acel loc urmează să fie deschis un studio muzical. Totuși, mai multe persoane care activează în zonă susțin însă că viitorul local ar fi, totuși, afiliat restaurantului de lângă, "Entourage", afiliat lui Vladimir Plahotniuc, scrie Ziarul de Gardă.

Ziarul de Gardă. O aripă a Teatrului „Licurici”, reconstruită de o companie privată, ar urma să fie afilitată restaurantului „Entourage” a lui Vlad Plahotniuc
(Foto: Ziarul de Gardă)

Directorul teatrului Licurici, Vasile Bârnă, a declarat că încăperea reconstruită este destinată „activităților cultural-distractive” și că arendașul spațiului nu ar avea nicio legătură cu restaurantul „Entourage”, iar cele două încăperi sunt separate.

Mai multe persoane care activează în regiune spun însă că noul local va fi afiliat restaurantului „Entourage” și că magazinul de tehnică digitală și calculatore „Matrix”, care se afla în acel spațiu, și-a mutat sediul „peste noapte”, iar decizia nu a fost luată „din proprie inițiativă”, ci în urma unor recomandări venite din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în adresa directorului Teatrului „Licurici”. Directorul magazinului „Matrix” nu a putut confirma sau infirma informația, pe motiv că se află în concediu, scrie Ziarul de Gardă.

Pub

Managerul restaurantului „Entourage” a declarat pentru ZdG că restaurantul nu are nicio legătură cu lucrările care se desfășoară și că doar le-a oferit lucrătorilor acces în curtea din spatele localului, pentru ca aceștia „să-și facă lucrul”.

Compania care a semnat contractul de arendă cu Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” este „GNB Management” SRL, care se ocupă cu rezervarea artiștilor, inclusiv internaționali, pentru diverse evenimente. Agenția lucrează cu artiști renumiți precum trupa Blue, Bob Sinclair, ATB, Basta, Timati, Antonia, Smiley și alții. Mulți dintre ei au cântat și pe scenele din R. Moldova, cu diferite ocazii.

Contactat telefonic, conducătorul companiei „GNB Management”, Gheorghe Negură, a confirmat spusele directorului teatrului, precum că în spațiul care se află în proces de reconstruție urmează să fie deschis un studio muzical, dar care, susține el, nu are nicio legătură cu restaurantul „Entourage”. Gheorghe Negură a confirmat că accesul în studio va fi prin spatele restaurantului, însă nu prin curtea propriu-zisă a acestuia, a subliniat el. Despre felul în care s-a agreat cedarea spațiului de către magazinul Matrix, Negură declară că nu știe nimic. „Căutam un spațiu în centrul orașului și cineva mi-a spus despre acel spațiu”, a declarat conducătorul companiei arendașe.

Totodată, Gheorghe Negură a confirmat că agenția pe care o conduce colaborează cu restaurantul „Entourage”, acesta fiind unul dintre clienții lor.  „Activăm în tot spațiul CSI”, a menționat Negură. Anterior, aceeași agenție aducea artiști internaționali pentru evenimentele organizate în incinta clubului de noapte „Drive”.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că Vladimir Plahotniuc a renunțat la clubul Drive și restaurantul Codru, care funcționau în incinta hotelului Codru și a deschis un nou restaurant în centrul capitalei: Entourage, care funcționează pe str. 31 august 1989, vis-a-vis de Biblioteca Națională. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub