Ziarul de Gardă. Mitropolia, despre delegația care a adus Focul Haric de la Ierusalim: Este o chestiune a bisericii, nu de interes public

"Este o chestiune internă a bisericii și nicidecum o problematică publică” a comentat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei componența delegației care a adus Focul Sfânt de la Ierusalim, printre care s-au aflau și politicieni.

Ziarul de Gardă. Mitropolia, despre delegația care a adus Focul Haric de la Ierusalim: Este o chestiune a bisericii, nu de interes public
(Foto: Constantin Țuțu)

Episcopul Ioan a declarat că nu cunoaște criteriile de selectare a delegației, "însă un lucru este cert, că latura politică nu a avut nici un rol aici”, scrie Ziarul de Gardă.

"Nu este un criteriu anume și cred că este o chestie care nu este relevantă în principiu. Este o chestiune strict internă a bisericii, fiindcă este o misiune și o delegație, și o expediție organizată de către Mitropolie, și asta este competența bisericii într-un fel. Nu este nicidecum o problematică publică”, a declarat și Vadim Cheibaș, purtărorul de cuvânt al Mitropoliei, pentru Ziarul de Gardă.

Pub

Despre reprezentanții democrați, secretarul Mitropoliei a spus că: „ei nu au fost în calitate de reprezentanți politici, dar de enoriași, pelerini și nu este o regulă sau o normă privind acceptarea sau inacceptarea acestor persoane în cadrul unei delegații”.

Potrivit lui Vadim Cheibaș cheltuielile de deplasare au fost achitate de către biserică.

Amintim că în delegația care a adus la Chișinău Focul Haric au fost prezenți și doi deputați din partea Partidului Democrat, Constantin Țuțu și Nae-Simion Pleșca. La Ierusalim au plecat și șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, secretarul Mitropoliei Vadim Cheibaș și Episcopul de Bălți, Markel.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub