Ziarul de Gardă: Dosarul din România în care este vizat Vlad Plahotniuc a trecut Prutul

Dosarul penal din România în care este vizat liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a ajuns la procurorii din Republica Moldova, care examinează materialele puse la dispoziție de organele de drept din România și așteaptă o decizie finală a instanței de apel București, transmite Ziarul de Gardă.

Ziarul de Gardă: Dosarul din România în care este vizat Vlad Plahotniuc a trecut Prutul
(Foto: UNIMEDIA)

„Materialele puse la dispoziție de autoritățile României le examinăm și, concomitent, așteptăm decizia finală a organelor competente din România”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale pentru Ziarul de Gardă.

DIICOT a formulat o cerere de transfer a procedurii penale în R. Moldova în dosarul care îl vizează pe liderul PDM, Vladimir Plahotniuc în februarie curent, iar în luna martie Tribunalul București a satisfăcut solicitare. Respectiv, asupra cerere DIICOT urmează să se pronunțe Curtea de Apel București, a scris G4Media.ro, citat de Ziarul de Gardă.

Pub

Potrivit G4Media.ro, în aprilie 2017, procurorii DIICOT au deschis o cauză pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani, după ce Veaceslav Platon, fost parlamentar și om de afaceri, etichetat drept „raiderul nr. 1 din CSI, a depus o plângere penală în acest sens.

Platon a reclamat autorităţilor române că Vladimir Plahotniuc l-ar fi înşelat şi deposedat de acţiuni la bănci şi companii de asigurare: Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering. Platon s-a plâns procurorilor români că Vladimir Plahotniuc ar fi pus la cale un „take over” al afacerilor sale prin intermediul autorităţilor din Republica Moldova – Banca Centrală de la Chişinău şi organele de procuratură, mai scrie Ziarul de Gardă.

În februarie acest an, DIICOT a cerut Tribunalului Bucureşti să aprobe cererea de transfer a procedurii penale în Republica Moldova pentru mai multe motive: „Posibilele infracţiuni sesizate nu au fost comise, nici măcar în parte, pe teritoriul statului român şi, în consecinţă, administrarea unor mijloace de probă ar fi extrem de îngreunată”, arată procurorii DIICOT în cererea de transfer a procedurii penale. DIICOT mai arată că, deşi Plahotniuc are cetăţenia română, el locuieşte mai mult în Republica Moldova, iar faptele de care este acuzat de către Veaceslav Platon ar fi fost comise tot acolo.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub