Zeci de mii de oameni evacuați din calea incendiilor devastatoare din California

În sudul Californiei, autorităţile fac eforturi să evacueze 20.000 de oameni din calea unuia dintre uriaşele incendii care mistuie de zile în şir această zonă, scrie stirileprotv.ro.

Zeci de mii de oameni evacuați din calea incendiilor devastatoare din California
(Foto: AP)

Aşa numitul “Incendiu Holy” s-a apropiat periculos de casele localnicilor. Există şi unii care refuză să plece şi încearcă să îşi salveze singuri locuinţele.

Aceste imagini au fost filmate de un poliţist care priveşte neputincios cum flăcările se apropie periculos de grădina lui. Bărbatul era hotărât să rămână în casă, pentru a o proteja de posibili hoţi. Însă atunci când a realizat cât de mare este pericolul, a decis să plece. Situaţia disperată le-a forţat pe autorităţi să emită ordine de evacare pentru 20 de mii de persoane. Aşa numitul Holy Fire a crescut în intensitate şi continuă să cucerească teren.

Pub

Unii localnici au scos furtunurile din garaje şi le-au dat o mână de ajutor pompierilor.

Pompierii se luptă cu flăcările la temperaturi de 38 de grade Celsius. Sunt ajutaţi şi de avioane care aruncă substanţe speciale, însă până acum toate aceste eforturi au reuşit să stingă doar 5% din uriaşul incendiu.

În zonă, vântul bate cu peste 30 de kilometri pe oră- suficient cât să arunce în aer coloane groase de fum şi cenuşa, care au acoperit cerul pe distanţe de kilometri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub