Wall Street Journal, despre vinurile din Republica Moldova: Sunt așteptate pe piaţa americană

Producătorii moldoveni de vinuri participă timp de două zile la un târg de excepţie ce se va desfăşura la New York.

Wall Street Journal, despre vinurile din Republica Moldova: Sunt așteptate pe piaţa americană
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

Evenimentul va da start astăzi și va reuni aproximativ 500 de producători din 23 de ţări.

Potrivit Wall Street Journal, americanii au devenit mai deschişi pentru o mai mare varietate de vinuri, fiind dispuşi să încerce şi vinuri din alte ţări, nu doar din Franţa sau Italia, motiv pentru care la eveniment participa şi producători din Republica Moldova.

Pub

Publicaţia americană acordă o atenţie deosebită prezenţei la eveniment a producătorilor noştri: în afară de Franţa, Italia sau Australia, doar ţara noastră este nominalizată în repetate rânduri. Autorii subliniază şi faptul că vinurile moldoveneşti au fost necunoscute până acum pe piaţa americană, deşi Republica Moldova are o tradiţie seculară în domeniu.

După încheierea târgului, în încinta Ambasadei Republicii Moldova la Washington va avea loc o degustaţie de vinuri şi divinuri moldoveneşti, în cadrul unui eveniment informal.

Menționăm că ultimul târg de talie internațională în domeniul vinului s-a desfășurat la New York în 2002, de atunci, sectorul a crescut considerabil. În ultimii zece ani, vânzările anuale pe piaţa SUA au trecut de la 24 la 35 de miliarde de dolari.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub