Vladimir Putin critică mişcarea MeToo: „În toate ţările civilizate au fost adoptate legi pentru soluţionarea unor astfel de conflicte”

Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat joi mişcarea #MeToo şi a afirmat că acele cazuri concrete de acuzaţii de hărţuire sexuală trebuie soluţionate în instanţă şi nu trebuie utilizate în „campanii” politice.

Vladimir Putin critică mişcarea MeToo: „În toate ţările civilizate au fost adoptate legi pentru soluţionarea unor astfel de conflicte”
(Foto: BBC.com)

'Unele persoane, unele organizaţii pentru apărarea drepturilor femeilor dezvoltă un proces în ţările occidentale, la Hollywood, care implică probleme vechi de zece, douăzeci, treizeci de ani', a declarat el, la sfârşitul tradiţionalei sale sesiuni de întrebări-răspunsuri cu cetăţenii ruşi, transmisă la televizor.

'De ce acum? De ce nu în urmă cu zece ani când au avut loc aceste evenimente?', a adăugat el, referindu-se la faptele imputate producătorului Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire şi agresiune sexuală de peste o sută de femei.

'Nu cred că ar trebui să transformăm aceste probleme, în special în cazuri concrete, în campanii politice', a spus Vladimir Putin, reamintind că 'în toate ţările civilizate au fost adoptate legi pentru soluţionarea unor astfel de conflicte', scrie agerpres.ro.

Preşedintele rus a mai spus că nu a auzit de acuzaţiile de hărţuire sexuală făcute în martie de jurnaliste împotriva influentului deputat Leonid Sluţki.

Acest scandal, primul caz mediatic de hărţuire sexuală în Rusia de la apariţia mişcării #MeToo, a provocat indignarea multor redacţii, care au decis să boicoteze Parlamentul.

La sfârşitul lunii martie, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, le-a numit 'prostituate' pe actriţele care l-au acuzat de hărţuire sexuală pe Weinstein.

Mişcarea #MeToo a fost primită cu răceală în Rusia, unde cazurile de hărţuire sexuală sunt cel mai adesea tratate cu ironie

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub