Vlad Țurcanu, despre scrisoarea lui Filip către Dăncilă: „Mai întâi l-au interesat aplauzele cetățenilor”

După ce Pavel Filip a cerut, printr-o scrisoare adresată Vioricăi Dăncilă, implicarea Guvernului român în soluționarea aglomerației excesive la frontiere, cu o reacție la aceasta a venit fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu. Dânsul susține că prim-ministrul a fost intresat de aplauzele cetățenilor nemulțumiți, înainte ca să fie preocupat de cozile imense de la punctele de trecere.

 

 

Vlad Țurcanu, despre scrisoarea lui Filip către Dăncilă: „Mai întâi l-au interesat aplauzele cetățenilor”
(Colaj: UNIMEDIA)

„Am impresia că, înainte să-l preocupe aglomerația reală și justificabilă doar parțial din vămile românești, pe Filip l-a interesat mai întâi aplauzele cetățenilor nemulțumiți de încetineala vameșilor români.

Altfel ar fi recurs la una din modalitățile discrete de a aborda această problemă cu oficialitățile române, cum se procedează în lumea civilizată, „în spiritul parteneriatului nostru deschis și dinamic”.

Pub

Trimițându-i, însă, pe această temă, o scrisoare publică Vioricăi Dăncilă, domnul Filip trădează un reflex mai vechi al autorităților moldovene, propriu nu numai lui Dodon, dar, să ne amintim, și fostului spicher al „batimentului””, a scris Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pentru a traversa una din cele şase puncte de trecere a frontierei dintre Moldova şi România, un transportator are nevoie, în medie, de 380,4 minute, iar timpul mediu de trecere prin vama Leuşeni-Albiţa este de 1.032,9 minute.

Potrivit unei comparaţii a 23 de frontiere dintre ţările UE şi ţările non UE, timpul mediu de trecere a unei frontiere (non-române) a UE a fost de 23,8 minute.
 
Astăzi Serviciul Vamal din Republica Moldova și autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set complex de acțiuni orientate spre fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 07 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub