Vlad Plahotniuc spune că Maia Sandu, prin denunțul împotriva lui, încearcă „să acopere cumva situația legată de închiderea abuzivă a școlilor”

Vlad Plahotniuc spune că denunțul depus de Maia Sandu pe numele lui, la Procuratura Generală, pentru uzurparea puterii în stat, este de fapt "o tactică politică oarecum logică", pentru a devia atenția oamenilor de la reformele făcute de ea în educație, care sunt nereușite după părerea lui. Declarația a fost făcută într-un interviu al politicianului pentru Ziarul Național.

Vlad Plahotniuc spune că Maia Sandu, prin denunțul împotriva lui, încearcă „să acopere cumva situația legată de închiderea abuzivă a școlilor”
(Colaj: UNIMEDIA)

"Privesc cu multă înțelegere ceea ce a făcut Maia Sandu, e normal ca ea să încerce să devieze atenția publicului de la un subiect care o deranjează, să acopere cumva situația legată de închiderea abuzivă a școlilor, legată de dezastrul care este în învățământ. Până la urmă, e o tactică politică oarecum logică, ea înțelege foarte bine neplăcerile sociale generate de anumite reforme pe care ea, fiind încă ministru, le-a declanșat în educație, fără o evaluare corectă a impactului", spune politicianul.

"În legătură cu acuzațiile de uzurpare, constat că unii politicieni iarăși confundă preocuparea noastră pentru problemele țării cu povești despre uzurpare. E o gravă eroare în gândirea acestor politicieni.

Pub

Noi discutăm la partid problemele cetățenilor și cerem instituțiilor unde PDM a delegat reprezentanți să le rezolve, dar dacă cineva consideră că asta înseamnă uzurpare, atunci nu are decât să considere așa, dar cu riscul să devină cu timpul ridicoli în ochii propriilor alegători, ale căror probleme guvernarea, apropo, le soluționează și le va soluționa metodic", a mai declarat liderul PD.

Întrebat de ce nu acceptă o dezbatere teleivizată cu Maia Sandu, democratul a spus:

"Oamenii asta așteaptă de la partidul aflat la guvernare, să-i asculte și să le rezolve problemele, să se implice în acest lucru, nu să stea pe la televiziuni și să se lupte cu oponenții politici prin declarații necontenite și promisiuni.

Amintiți-vă că, în discursul meu când am fost ales președinte al PDM, am făcut o singură promisiune, dar una mare și importantă, că partidul nostru se va apropia tot mai tare de cetățeni și le va rezolva problemele. Asta facem și asta vom face, acesta e principalul nostru obiectiv".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub