Vlad Plahotniuc, despre eșecul Silviei Radu la alegerile pentru funcția de primar al capitalei: „Eu nu am urmărit atent activitatea ei. Nu cred că ea avea șansă să câștige”

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc susține că nu a urmărit cu atenție activitatea la primărie a Silviei Radu în calitate de funcția sa de primar interimar. Dânsul susține că Radu nu avea nici o șansă să câștige această cursă electorală, deoarece nu avea un sprijin politic.

Vlad Plahotniuc, despre eșecul Silviei Radu la alegerile pentru funcția de primar al capitalei: „Eu nu am urmărit atent activitatea ei. Nu cred că ea avea șansă să câștige”
(Foto: UNIMEDIA)

„Eu nu am urmărit atent activitatea ei la Primărie, unii spun că s-a descurcat bine. Însă pentru a conduce Primăria Chișinău ai nevoie și de sprijin politic, ca independent e foarte complicat să reușești, într-o țară extrem de politizată, unde electoratul votează preponderent politic și geopolitic. Ea a luat un scor neașteptat de mare pentru un independent, asta e un semnal că sunt destul de mulți oameni în Chișinău care nu mai vor politică în Primărie. Însă eu nu cred că ea avea șansă să câștige această cursă electorală ca independentă, mai ales pe această prezență la vot foarte redusă.

Cred că ea a greșit că nu a avut înaintea campaniei o discuție cu partidele de dreapta. Ea a preferat să stea la distanță de toate partidele și cred ca scorul obținut era maxim ce putea obține în aceste condiții.

Pub

În ceea ce privește speculațiile la care vă referiți, nu au existat nici un fel de discuții să fie cooptată în Guvern, cu atât mai puțin discuții pe linie politică”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Amintim că în primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, Silvia Radu a acumulat 17,65% din numărul total de voturi. Iar în turul doi au luptat candidatul PSRM, Ion Ceban și candidatul Platformei DA, Andrei Năstase care a și câștigat alegerile cu 52,57%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub