Vitalie Gamurari se abține să comenteze decizia DIICOT de a expedia dosarul lui Vlad Plahotniuc în R. Moldova: „Pot fi interpretări greșite”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a vrut să comenteze astăzi decizia DIICOT de a expedia dosarul în care este cercetat Vlad Plahotniuc din România în Republica Moldova. Acesta susține că nu e la curent, dar nu vrea să se expună și pentru că declarațiile sale ar putea fi interpretate eronat.

Vitalie Gamurari se abține să comenteze decizia DIICOT de a expedia dosarul lui Vlad Plahotniuc în R. Moldova: „Pot fi interpretări greșite”
(Foto: UNIMEDIA)

„Permiteți-mi să nu dau răspuns la această întrebare, inclusiv din faptul că sunt jurist, dar inclusiv și din funcția pe care o dețin, din simplu motiv că pot fi interpretări greșite. Nu cunosc prea multe lucruri din acel transferi, dar știind cum funcționează justiția și nu doar în Republica Moldova, sunt momente specifice care fie nu sunt declarate, fie pot fi interpretate greșit”, a declarat Gamurari în cadrul briefingului de presă susținut astăzi.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PDM susține că niciodată nu s-a discutat în cadrul partidului despre dosarul în care este vizat Vlad Plahotniuc. 

Pub

„Până nu există o hotărâre definitivă, oricare discuție legată de acest subiect e în afara cadrului care ține de activitatea Partidului Democrat”, a mai spus Vitalie Gamurari.

UNIMEDIA amintește că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) a formulat cerere de transfer a procedurii penale în R. Moldova în dosarul care îl vizează pe liderul PDM și controversatul om de afaceri, Vladimir Plahotniuc, scrie G4Media.ro cu referire la documentele din dosar la care a avut acces.

Tribunalul București a admis solicitarea DIICOT încă în martie curent, iar astăzi cauza se judecă la Curtea de Apel București. Despre faptul că DIICOT este vizat într-un dosar penal în România, aflat în gestiunea DIICOT, presa a scris încă în noiembrie 2017. Vladimir Plahotniuc este vizat într-un dosar penal deschis pentru constituirea de grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. Anterior, presa a scris că în 2001 Vladimir Plahotniuc a obținut cetățenie română sub o altă identitate, Vlad Ulinici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub