Vinul Moldovei: Aur pe bandă rulantă la Berliner Wein Trophy

Vinurile moldovenești au fost recompensate cu nouă medalii de aur și trei de argint la concursul internațional Berliner Wein Trophy, care s-a desfășurat în perioada 26-29 iulie 2018 în capitala Germaniei. 

Foto: UNIMEDIA

"Este cel mai bun rezultat pe care îl obține Moldova în istoria participării la această prestigioasă competiție", notează autorul blogului FineWine, Andrei Cibotaru, care a fost unul din jurații acestui concurs.

Vinul Moldovei: Aur pe bandă rulantă la Berliner Wein Trophy

Astfel, Castel Mimi a obținut trei medalii de aur cu vinurile Merlot 2012 Reserve; Cabernet Sauvignon 2012 Reserve, dar și Ice Wine Riesling. De menționat că vinul Ice Wine de la Mimi a obținut un scor de 90 de puncte, fiind foarte aproape de Marea Medalie de Aur a competiției (care se acordă la un scor de 92 puncte). De asemenea, vinurile Carpe Diem Feteasca Albă 2017 și Femme Fatale 2017 au fost medaliate cu aur, în timp ce Feteasca Neagră 2016, de la aceeași cramă, a obținut o altă medalie de argint.

Și Gitana Winery a impresionat cu două medalii de aur pentru Saperavi și Roșu de Gitana.

La rândul său, Fautor Winery a luat aur cu cupajul Negre 2016, dar și o medalie de argint pentru Chardonnay barrique 2016.

În topul vinurilor moldovenești medaliate la Berliner se mai regăsesc două noutăți: medalie de aur pentru „Negru Împărat” de la crama MinisTerrios — un vin care deocamdată nu a fost lansat pe piață, dar și o altă medalie de argint pentru Merlot Rose 2016 de la vinăria Granovia Wines — un nume nou pe piața vinului din Moldova.

De asemenea, alte 5 vinuri moldovenești (de la Castel Mimi, Carpe Diem și Granovia Wines) au fost desemnate în așa numita „Categorie IV” — vinuri care au fost punctate cu medalie de argint, dar nu au obținut distincția din cauza regulamentului OIV, care limitează numărul câștigătorilor la cel mult 30% din total.

Berliner Wein Trophy este unul dintre cel mai stricte concursuri de vinuri din lume. Pe lângă supravegherea OIV, VINOFED și a altor organizații patronale, competiția este monitorizată de un notar public din Germania. La concurs au fost înscrise circa 6 000 de vinuri din toată lumea, care au fost evaluate de jurați din peste 30 de țări, inclusiv Republica Moldova.

 

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.