Veste bună pentru producători: În următorii ani Republica Moldova ar putea exporta ouă şi carne de pasăre în UE

Republica Moldova ar putea exporta ouă şi carne de pasăre în UE în următorii ani. Un anunț în acest sens, a fost făcut în cadrul reuniunii la nivel național a operatorilor din sectorul avicol.

simbol

Subiectul principal al discuțiilor l-a constituit procesul implementării Foii de parcurs pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne și ouă de pasăre.

Acest document a fost elaborat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în scopul mobilizării eforturilor tuturor părților interesate, la nivel național, de a obține dreptul de a exporta în Uniunea Europeană produse avicole.

Foaia de Parcurs a fost prezentată la Bruxelles Comisiei Europene în cadrul reuniunii Sub-Comitetului pentru Probleme Sanitare și Fitosanitare Republica Moldova-Uniunea Europeană din 12-13 iulie 2018, fiind apreciată de experții europeni ca un document ambițios care presupune acțiuni complexe cum ar fi:

Armonizarea cadrului legislativ național la normele și standardele europene în domeniul de profil;

Modernizarea și acreditarea laboratoarelor naționale de referință în domeniul sănătății animale și al siguranței alimentelor, instruirea specialiștilor acestora;

Conformitatea operatorilor din industrial avicolă la standardele de calitate și siguranță;

Dezvoltarea capacităților inspectorilor ANSA de a efectua eficient controalele; c

Capacitatea instituțională de a detecta prompt bolile animalelor și de a preveni răspândirea acestora și alte cerințe.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.