Veaceslav Negruță, către Pavel Filip: „Banii din asistența macrofinanciară NU au o destinație concretă, pe domenii”

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță spune să banii care urmau să ajungă în Moldova din partea UE nu au o destinație concretă, drept răspuns la declarația lui Pavel Filip, care astăzi a spus că "banii erau orientați pentru majorarea sumelor pentru alimentarea copiilor din grădinițe și școli, dar și pentru majorarea salariilor persoanelor care muncesc în domeniul educației”.

Veaceslav Negruță, către Pavel Filip: „Banii din asistența macrofinanciară NU au o destinație concretă, pe domenii”
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit lui Veaceslav Negruță, "banii din asistența macrofinanciară sunt pentru finanțarea generală a bugetului, iar prioritățile cheltuielilor bugetare sunt stabilite prin legea bugetară anuală".

„Această rezoluție a fost gândită să fie orientată împotriva cetățenilor. Banii erau orientați pentru majorarea sumelor pentru alimentarea copiilor din grădinițe și școli, dar și pentru majorarea salariilor persoanelor care muncesc în domeniul educației”, a comentat astăzi Pavel Filip suspendarea asistenței macrofinanciare din partea UE.

Pub

Amintim că acum două zile, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a confirmat faptul că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistență Macrofinanciară a fost suspendată.

Ieri, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care îndeamnă Comisia Europeană "să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară (AMF) pentru Moldova" și, totodată, "să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizând precedentul din iulie 2015, când o astfel de suspendare a avut loc în urma crizei bancare".

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub