Veaceslav Ioniță, despre întoarcerea miliardului din jaful bancar: „Procesul de recuperare s-a cam oprit de un an de zile”

Până în prezent au fost recuperați peste un miliard de lei din cele trei bănci implicate în frauda din sistemul bancar al Republicii Moldova, mai exact 1,048,334.2 de mii de lei. Cel puțin aceasta se arată într-un comunicat al Băncii Naționale a Moldovei

Foto: anticorupție.md

Cifra însă, a rămas aproape neschimbaă de un an de zile, prilej pentru analistul economic Veaceslav Ioniță să tragă 4 concluzii:

„1. Până acum s-a acumulat puțin peste un miliard de lei.

2. Cifra de acum este puțin peste cea de un an în urmă. Cu alte cuvinte procesul de recuperare s-a cam oprit de un an de zile.

3. Nimic din banii fraudați nu s-au recuperat.

4. Au trecut 3,5 ani de la jaful bancar, dar până la finele secolului au mai rămas 82 de ani. Reușim”, a scris Ioniță, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Veaceslav Ioniță, despre întoarcerea miliardului din jaful bancar: „Procesul de recuperare s-a cam oprit de un an de zile”

Amintim că raportul Kroll-2 final a fost publicat în luna martie 2018Documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A..

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.