Valeriu Munteanu, despre proiectul „Apă bună”: „PD continuă să cearnă făină pentru colacii electorali din toamnă”

Partidul Democrat continuă să cearnă făină pentru colacii electorali din toamnă, este de părere liberalul Valeriu Munteanu, care a ținut să menționeze că în viitorii ani nu vor fi găsiți bani în buget pentru magistralele de apă, din cadrul proiectului PD, anunțat astăzi în timul briefingului. Dânsul susține că acei 26 milioane de lei care au fost alocați, vor fi disponibili doar pentru lucrări mici, deoarece sumele sunt mult mai mari, având în vedere complexitatea lucrărilor și echipamentelor.

Valeriu Munteanu, despre proiectul „Apă bună”: „PD continuă să cearnă făină pentru colacii electorali din toamnă”
(Foto: UNIMEDIA)

Partidul Democrat continuă să cearnă făină pentru colacii electorali din toamnă, doar că (și) de această dată a ales o sită cam mășcată, atât de rară, încât minciunile cad cam toate.

Pentru aducțiunile de apă din Nistru și Prut și pentru distribuția apei în localități este nevoie de câteva sute de milioane de euro, iar pentru construcția sistemelor de canalizare, sumele sunt mult mai mari, având în vedere complexitatea lucrărilor și echipamentelor. Astfel, este necesar, cel puțin un miliard de euro pentru a rezolva definitiv problema asigurării cu apă de calitate și canalizare a tuturor localităților din Republica Moldova”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Pub

„Prognoza parametrilor macro-economici demonstrează cu prisosință că în viitorii ani nu vor fi găsiți bani în buget pentru magistralele de apă, bani vor fi disponibili doar pentru lucrări mici, de rezolvare în regim de „pompieri” a problemei, însă pentru construcții mari, este necesară susținerea partenerilor de dezvoltare, inclusiv UE, care din păcate, este acum mustrată și negată de guvernarea celor trei trandafiri și un dolar”, a concluzionat Munteanu.

UNIMEDIA amintește faptul că, astăzi în cadrul tradiționalului briefing, în prag de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, Partidul Democrat a anunțat despre proiectul prin care vrea să aducă „apă bună” în mai multe localități din țară.

De menționat că, în urma ruperii barajului de la Nemțeni, 6-7 iulie 2010, patru localități (Cotul Morii, Obileni, Nemțeni și Sărăteni) au fost înecate de ape.

S-au înregistrat 2475 de sinistraţi, 1105 case deteriorate, iar 158 dintre ele au fost distruse integral. De asemenea, apele au inundat 4100 ha de semănături, 1220 ha de grădini particulare și 4108 ha de pășuni. Pagubele materiale provocate de inundaţiile din vara anului 2010, precum şi pierderile economice generate de către acestea, au fost estimate atunci la suma de 41,92 milioane dolari SUA. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub