Urmau să zboare în Israel cu pașapoarte românești falsificate. Cinci cetățeni moldoveni, reținuți pe aeroportul din Cluj

Cinci cetățeni ai Repubicii Moldova au fost prinși cu pașapoarte false pe aeroportul din Cluj, România. Polițiștii de frontieră clujeni de pe Aeroportul ”Avram Iancu” au descoperit în bagajele acestora documentele false inscripționate cu însemnele aplicate pe documentele de călătorie emise de statul român. Bărbații au declarat că pentru fiecare act au plătit între 2.000 și 4.000 de euro.

Urmau să zboare în Israel cu pașapoarte românești falsificate. Cinci cetățeni moldoveni, reținuți pe aeroportul din Cluj
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivt presei române, la un control amănunțit, în bagajele moldovenilor care avea intenția să se îmbarce într-o cursă cu destinația Tel Aviv, Israel, au fost descoperite cinci pașapoarte falsificate care imitau documentele de călătorie românești.

Cele cinci pașapoarte erau ascunse în căptușeala genților de voiaj cu care moldovenii ar fi avut voie să urce în aeronavă. Luați la întrebări, cetățenii moldoveni cu pașapoarte false au declarat polițiștilor de frontieră clujeni că și-au procurat documentele la Iași, de la un personaj care le-a cerut pentru fiecare bucată sume cuprinse între 2.000 de euro și 4.000 de euro.

Pub

Nici unul dintre ei nu a putut să dea vreun indiciu care să ducă la furnizorul de pașapoarte false, însă au recunoscut că intenția lor era să ajungă în Israel unde voiau să se angajeze cu ajutorul documentelor de călătorie false.

Moldovenii, care s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, au fost opriți din drum. Ofițerii Poliției de Frontieră specializați în combaterea criminalității organizate încearcă acum să ajungă la indivizii care le-au furnizat moldovenilor actele false.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub