Unul din învinuiții pe cazul incendiului din Kemerovo a încercat să își pună capăt zilelor

Șeful primei brigăzi de pompieri care a sosit la locul incendiului din centrul comercial din Kemerovo a încercat să își pună capăt zilelor. Andrei Bursin este învinuit de neglijență în serviciu pe cazul incendiului care a luat viața a peste 60 de oameni, majoritatea fiind copii, transmite RBK.

Unul din învinuiții pe cazul incendiului din Kemerovo a încercat să își pună capăt zilelor
(Foto: kp.ru)

„Bursin a suferit un atac nervos, a încercat să își pună capăt zilelor și a fost spitalizat”, a declarat o sursă din sfera medicală, citată de TASS. Informația a fost confirmată de soția bărbatului.

„Marți urma să treacă o expertiză psihică, după aceea m-au informat că a fost spitalizat. Mi s-a explicat că avea ambele încheieturi bandajate. A încercat să se sinucidă în închisoare”, a declarat soția lui Bursin.

Pub

Potrivit acesteia, „nu există nici o dovadă obiectivă a vinovăției” soțului ei.

Andrei Bursin este acuzat de faptul că nu a reușit să organizeze corect evacuarea oamenilor din clădirea centrului comercial și a evaluat greșit sitiuația la fața locului.

Apărarea susține că la momentul sosirii pompierilor, clădirea era deja cuprinsă de flăcări și fum și orientarea prin interior era practic imposibilă. „Am început evacuarea din start, strigam „Evacuarea”, dar nimeni nu mai era pe loc, nici administrația, nici paznicii, cel puțin noi nu am fost întâlniți de nimeni, nu ne putea spune nimeni câte persoane mai sunt în interior”, a declarat Bursin.

Colegii lui Andrei Bursin îi sar în apărare și îndeamnă să „nu judecați eroul”. Circa 80 de mii de oameni au semnat o petiție prin care cer închiderea dosarului pe numele pompierului.

Focul din centrul comercial „Зимняя вишня” a început în după-amiaza zilei de 25 martie curent. Circa 60 de persoane și-au pierdut viața, printre care majoritatea copii.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub