Unii dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia au pierdut peste 3 miliarde de dolari într-o singură zi

Unii dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia au pierdut peste 3 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce un consilier economic al președintelui Vladimir Putin a propus creșterea taxelor pentru companiile metalurgice și miniere.

Foto: libertatea.ro

Andrey Belousov, consilierul economic care a făcut propunerea, a numit 14 companii cu operațiuni în producția de oțel, în minerit sau în producția petrochimică. Dintre acestea, cele mai mari pierderi au fost suferite de Novolipetsk Steel, controlată de Vladimir Sergeyevich Lisin. Acesta are o avere estimată de Forbes la 18,5 miliarde de dolari. Bloomberg Billionaires Index arată că fima lui Lisin a suferit o pierdere de 832 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

A doua cea mai afectată companie a fost MMK, a treia cea mai mare companie producătoare de oțel din Rusia. Aceasta a suferit pierderi de 446 de milioane de dolari. Pierderi mai mici puțin, de 440 de milioane de dolari, au fost suferite și de Severstal, o companie mineră şi producătoare de oţel.

Pierderi semnificative au mai fost suferite de compania mineră şi producătoare de oţel Evraz, al cărui pachet majoritar de acţiuni este controlat de Roman Abramovich, precum și de Sibur Holding PJSC, compania petrochimică a lui Leonid Mikehlson. Cea din urmă a pierdut 182 de milioane de dolari.

Planul lui Andrey Belousov arată că noua creștere de taxe are menirea de a strânge 7,5 miliarde de dolari pe an. De asemenea, vizate ar mai fi şi domeniul chimicalelor şi al fertilizatorilor.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.