Un vin din Găgăuzia, distins cu medalie de aur la Mundus Vini 2018

Cupajul Alb de Onițcani & Rkațiteli 2017, produs de crama Novak Winery din regiunea găgăuză, a fost distins cu medalie de aur la prestigiosul concurs Mundus Vini 2018 (summer tasting), desfășurat recent în Germania. La ediția cu numărul 23 a competiției Mundus Vini au fost înscrise 4 311 vinuri din toată lume, care au fost analizate de 175 de experți din 40 de țări. 

Foto: www.finewine.md

Alte trei vinuri: Roșu de Bulboaca 2015, Malbec 2015 de la Castel Mimi și spumantul Brut de la Chateau Vartely au fost recompensate cu medalie de argint.

Este un rezultat modest pentru Republica Moldova, care a obținut o singură medalie de aur și alte trei de argint, după ce spre comparație, la ediția de primăvară a competiției, Moldova era recompensată cu tocmai 22 de medalii.

"Rezultatul modest pentru vinurile moldovenești la Mundus Vini 2018 nu înseamnă neapărat o calitate mai mică a vinurilor. S-ar putea ca la ediția de vară să fie înscrise mai puține vinuri, întrucât participarea costă mult, iar majoritatea vinăriile s-au înscris la edița de primăvară", scrie blogul FineWine.md

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.