Un deputat din așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, arestat pentru două luni

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, membru al Consiliului Suprem al autoproclamatei PMR Oleg Horjan, a fost arestat pentru două luni în centrul de detenție preventivă din Tiraspol.

Un deputat din așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, arestat pentru două luni
(Foto: simbol)

Potrivit postului local de televiziune „TSV", această măsură a fost determinată de instanța de judecată la propunerea Procuraturii locale, care consideră că deputatul s-ar fi manifestat  agresiv în timpul integrărilor, asta după ce,  Horjan ar fi fost reținut pentru organizarea unui protest ilegal. 

„Judecata va examina cazul la 5 iunie. Potrivit camerelor de luat vederi, Horjan s-ar fi manifestat agresiv”, a declarat președintele Comitetului de Investigații Vyacheslav Bynzar.

Pub

Precizăm că Horjan a organizat sâmbătă, 2 iulie, un miting neautorizat pe piața centrală din Tiraspol. După protest, poliția a reținut mai mulți activiști. După aceea, adjunctul a intrat în secția de poliție, a împins unul dintre angajați și a rupt epoletul unui colaborator al miliției, cerând eliberarea deținuților. Procuratura i-a deschis un dosar penal și a cerut așa zisului Sovietului Suprem să îl lase fără imunitate, pentru a-l aduce în fața așa numitei Judecătorii, pe data de 5 iunie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub