Un bust al lui Ștefan cel Mare ar putea apărea la Chișinău, drept „simbol al bărbăției”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune edificare unui bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt pe teritoriul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, pe strada Sfatul Țării, 26.

Un bust al lui Ștefan cel Mare ar putea apărea la Chișinău, drept „simbol al bărbăției”
poză simbol (Foto: ziuadeazi.md)

"Bustul se propune a fi edificat în calitate de simbol al bărbăției, creștinismului, dragostei de țară și neam, calități prioritare în activitatea ofițerilor de protecție ai Serviciului", se motivează în nota informativă a Hotărârii. 

Proiectul este deocamdată supus consultării cu opinia publică.

Pub

Bustul va fi instalat în baza unui proiect de edificare avizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor de For Public (CNMFP).

În preajma monumentului care urmează a fi edificat vor fi organizate manifestații solemne a personalului, se vor desfășura acțiuni de protocol cu prezența demnitarilor, a conducătorilor și a angajaților Serviciilor de protecție din străinătate.

Proiectul hotărârii de Guvern este avizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanţelor, Centrul Național Anticorupție,   Ministerul Justiției.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub