Ultima oră! Republica Moldova s-a clasat pe locul 10 la Eurovision 2018

Finala Eurovision 2018 a avut loc în această noapte la Lisabona. Republica Moldova, reprezentată de formația Doredos s-a clasat pe locul 10 din 26 de țări care au participat în finala concursului. În urma votului juriului, Moldova ocupa la fel, poziția a 10-a. Ulterior, a mai primit 115, iar în total a adunat 209 puncte.

Ultima oră! Republica Moldova s-a clasat pe locul 10 la Eurovision 2018
(Foto: sputnik)

Piesa „My Lucky Day” a trupei „Doredos” a fost compusă de cântăreţul din Rusia, Filip Kirkorov. El este alături de conaţionalii noştri în Portugalia. 

Formația a apărut în septembrie 2011 și este formată din trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Serghei Mâță. Toți trei sunt de origine din Râbnița. Acolo s-au întâlnit și au decis să-și formeze grupul lor muzical. Ulterior au venit la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Pub

În anul 2013 solistul Evgheni Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar" de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos" au participat la Concursul Internațional de Muzică Ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În 2015 și 2016, formația s-a clasat în finala preselecției naționale pentru concursul de interpretare „Eurovision". Totodată, trupa a participat la renumitul show televizat „X Factor-România". În 2017, artiștii din Moldova au câștigat concursul internațional al tinerilor interpreți „Novaia Volna", care s-a desfășurat la Soci.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub