UE oferă circa cinci milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din Ungheni și Călărași

Uniunea Europeană va oferi circa 5,1 mln euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din orașul Ungheni și Călărași. Lucrările vor fi inițiate în anul 2019, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Foto: UNIMEDIA

Lucrările de reabilitate a apeductelor din orașul Ungheni și Călărași fac parte din proiectul "Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice" implementat în cooperare cu proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" MSPL.

În cadrul proiectului vor fi construite și puse în funcțiune, în total, 10 sisteme de infrastructură în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și 8 în domeniul eficienței energetice în clădirile publice, selectate în urma procesului de planificarea regională.

Bugetul total al Proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de circa 43 milioane Euro oferite de Uniunea Europeană, iar implementarea acesteia este prevăzută până la finele anului 2020.

Circa 200.000 de cetățeni din aproximativ 22 localități din Republica Moldova vor deveni beneficiari ai acestor măsuri.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.