UE amendează alte companii de tehnologie. Ce au greșit ASUS și Philips

După ce UE a aplicat o amendă record pentru Google, acum în vizorul comisarilor sunt companii ca Philips, ASUS și Pioneer.

Autoritățile pentru combaterea concurenței neloiale ale Uniunii Europene au decis să amendeze companiile ASUS, Denon & Marantz, Pioneer și Philips cu 111,2 milioane de euro. Companiile au fost găsite a fi vinovate că ar fi impus magazinelor online prețuri fixe sau prețuri minime pentru produsele lor.

UE amendează alte companii de tehnologie. Ce au greșit ASUS și Philips
(Foto: playtech.ro)

Această decizie vine după 17 luni de investigație de către Comisia Europeană, parte a efortului de a opri practicile ilegale ale producătorilor de a restricționa prețul pentru anumite zone sau în anumite țări.

Astfel producătorii impuneau anumite prețuri minime pentru anumite zone, pe când altele aceleași produse puteau fi mai ieftine.

Pub

Dintre toate companiile enumerate mai sus, ASUS a primit cea mai mare pedeapsă: 63,5 milioane de euro. Urmează Philips cu 29,8 milioane de euro. Celelalte două companii au primit 10,2 milioane de euro (Pioneer), respectiv 7,7 milioane de euro (Denon & Marantz).

 

 

Autoritățile Uniunii Europene au declarat că aceste companii au „restricționat abilitatea magazinelor online să-și seteze propriile prețuri pentru produse precum electrocasnice de bucătărie, computere, produse audio și au insistat pentru un preț fix sau un preț minim pentru vânzare”.

Pioneer a fost vinvovată și pentru faptul că le-a interzis retailerilor să vândă produsele sale în altă țară decât cea de origine a magazinului.

„Din cauza acestor companii, milioane de europeni au cumpărat mai scump produse electronice decât alți consumatori de pe glob”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european care a amendat și Google cu 4,3 miliarde de dolari.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub