Tribuna: Trei scenarii care se discută în contextul datei alegerilor parlamentare

Există minimum trei variante care se discută de către putere în ceea ce ţine de stabilirea datei alegerilor parlamentare. Despre aceasta scrie portalul Tribuna care face referire la surse. 

Tribuna: Trei scenarii care se discută în contextul datei alegerilor parlamentare
(Foto: UNIMEDIA)

Primul scenariu presupune că alegerile parlamentare vor avea loc în toamna anului curent, cel mai probabil la finele lunii noiembrie. Cel de-al doilea scenariu presupune că alegerile parlamentare vor avea loc în luna februarie a anului viitor. Cel de-al treilea scenariu presupune comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale generale, ele urmând să aibă loc în prima jumătate a anului viitor, însă aici există o serie de neconcordanţe juridice, asupra cărora juriştii lucrează la moment.

„Pe care din aceste scenarii se va merge, nu e clar, dar cert este că toate se discută”, au mai menţionat sursele.

Pub

Ieri, Andrian Candu, fiind întrebat de reporterul UNIMEDIA, despre alegerile parlamentare viitoare, dânsul a spus că urmează să se desfășoare în perioada 1 decembrie 2018 -1 martie 2019.

„Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, ulterior de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care trebuie să aibă loc. Decizia o va lua Parlamentul, cel mai probabil foarte curând. 

Parlamentul este obligat ca în 60 de zile până la alegeri să ia decizia în privina organizării alegerilor. Timp este, decizia politică a Parlamentului va fi luată curând. Trebuie să avem timp să invităm și observatori internaționali”, a declarat Andrian Candu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub