Trei ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa

Conducătorul auto, care acum trei luni a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa, a fost condamnat la trei ani de închisoare. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200 000 lei. Decedatul era agent de patrulare şi, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu.

Trei ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa
(simbol)

Procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, infracţiune comisă în stare de ebrietate”.

Tragedia s-a produs la data de 3 februarie curent. Inculpatul conducând un BMW în stare de ebrietate pe traseul Dubăsari – Chişinău, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe acostamentul din sensul opus, tamponând un pieton care staţiona în adiacentul comunei Coşniţa.

Pub

Impactul a fost atât de violent, încât victima, în vârstă de 28 de ani, a decedat pe loc.

Potrivit informaţiilor, acesta era agent de patrulare şi, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 1,63 g/l.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto şi-a recunoscut integral vina.

UNIMEDIA amintește că o tânără în vârstă de 18 ani și-a pus capăt zilelor în aceeași zi, când s-a produs tragicul accident între un BMW și un angajat al serviciului de patrulare din Coșnița. Aceasta era într-o relație cu tânărul de 21 de ani, care a lovit mortal un polițist în aceeași localitate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub