Tranzacţie de 14 milioane lei cu acţiunile băncii controlate de familia Voronin

Pe 11 septembrie 2018 în cadrul unei tranzacţii la Bursa de Valori a Moldovei (BVB) au fost comercializate 65.500 de acţiuni sau 4,98% din capitalul Fincombank, scrie mold-street.com. 

Foto: simbol

Potrivit datelor de la Bursă valoarea tranzacţiei a fost de 14,08 milioane lei sau circa 840.000 de dolari, de 2,15 ori mai mult decât preţul nominal.

Potrivit Fincombank, cumpărător este compania Continent SRL care astfel și-a mărit cota în capitalul social al băncii până la 5,9%.

Compania Continent SRL a fost fondată în anul 1991, dar începând cu anul 1995 este dealer oficial Toyota în Republica Moldova.

"Principiul de activitate al companiei și motto-ul pe care îl urmează în afaceri este «Mereu cu un pas înainte!». Una dintre cele mai mari valori a corporației TOYOTA, întodeauna au fost clienții, ceea ce este foarte asemănătore cu politica FinComBank. Anume din aceste motive, echipa FinComBank este sigură că încrederea în activitatea băncii din partea Continent SRL ne va face mai puternici și va atrage investitori și clienții noi", se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Tranzacţie de 14 milioane lei cu acţiunile băncii controlate de familia Voronin

O cotă apropiată ca mărime (4,88%) din capitalul băncii o deţine Serghei Socolov, director al Departamentului organizarea evidenţei şi соntrоlului și contabil-şef al Băncii.

 

Potrivit rapoartelor băncii, cel mai mare pachet de acțiuni la Fincombank de 12,47% este deținut de Oleg Voronin, președintele Consiliului de Administrație, care împreună cu familia sa controlează 20,09% din capitalul instituției. Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin se numără printre acționari.

Urmează fondul de investiții Westem Nls Епtеrprisе Fuпd (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și Victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are o cotă de 9,81%. 

Fincombank a obținut în prima jumătate a acestui an un profit de 20,1 milioane lei, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut (18,4 milioane lei).

Mai adăugăm că patru luni în urmă Banca Naţională a sancționat cu o amendă de 362.000 lei Fincombank pentru nerespectarea unor cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

Atunci conducerea băncii s-a ales cu avertisment pentru nerespectarea unor cerințe ale legislației cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.