Tot ce trebuie să cunoști despre Moldova IT Park

Moldova IT Park, lansat cu jumătate de an în urmă, este una dintre cele mai importante inițiative în IT din țară. Știm  bine că salariații din domeniu beneficiază de o mulțime de oportunități. Acum, însă, cei care fac parte din Moldova IT Park participă la procesul de consolidare a industriei IT naționale și poziționarea țării noastre în calitate de lider regional în domeniul tehnologiei informației.

Îți dorești să fii rezident al primului Parc în IT din țară? Lasă-ne să-ți povestim tot ce trebuie să știi despre Moldova IT Park.

Entitate virtuală

Parcurile IT din lume sunt, de obicei, spații fizice, care întrunesc diverse condiții de găzduire a inițiativelor tech și care au o infrastructură IT bine definită. Același lucru îl putem spune și despre Parcul IT din Moldova, doar că acesta vine sub o formă inovatoare - parcul este o entitate virtuală, iar companiile rezidente își desfășoară activitatea direct din oficiile lor. E foarte comod pentru angajați, întrucât ei își pot continua activitatea în spațiile cu care s-au obișnuit.

Regimul special de impozitare

La noi e de doar 7%. Probabil, unul dintre cele mai mici impozite, întrucât în parcurile din țările vecine, acestea ajung la 9% sau chiar la 11%.  Atunci când compania semnează, spre exemplu, contractul de la 1 iunie, ea va beneficia de regimul special de impozitare începând cu luna următoare.

Legea și activitățile

Prin Legea nr. 77/2016 și HG 1144/2017, care stipulează condițiile privind crearea unui parc în domeniul IT, viitoarele companii rezidente trebuie neapărat să desfășoare unul, mai multe, sau toate 8 genuri de activitate, printre care realizarea softurilor la comandă, editarea jocurilor de calculator, editarea altor tipuri de softuri, managementul mijloacelor de calcul, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și a altor acțiuni conexe.

Din peste 400 de companii IT din țară...

... până în prezent, circa peste 250 au aderat la Moldova IT Park și au obținut statutul de rezident.

Tot ce trebuie să cunoști despre Moldova IT Park

Confidențialitatea e păstrată

Bineînțeles, Parcul IT, ca orice entitate care se respectă pe deplin, păstrează confidențialitatea activității rezidenților lui. De asemenea, echipa administrativă depune un efort enorm în facilitarea comunicării dintre companii și instituțiile de stat participante în proces. Aceasta, de asemenea, nu se implică în niciun fel în activitatea companiilor rezidente.

Oricine poate deveni rezident!

Dacă întrunești unul sau mai multe din cele 8 genuri de activități specificate în  Legea nr. 77 din 21.04.2016 cu privire la Parcurile IT, ești înregistrat în Moldova în calitate de subiect al activității de întreprinzător și nu ești în proces de insolvabilitate sau lichidare, atunci ești eligibil pentru statutul de rezident. Orice persoană juridică sau fizică poate obține titlul de rezident. La moment, în Moldova IT Park, pe lângă companii, mai sunt și trei întreprinzători individuali.

Îți dorești să devii rezident al Parcului sau ai nevoie de mai multă informație? Contactează echipa Moldova IT Park la office@moldovaitpark.md sau la numărul de telefon 0 79 625 478.

Moldova IT Park a fost creat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova la inițiativa și cu susținerea Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC. Mai multe detalii privind procedura de înregistrare în calitate de rezident al Moldova IT Park aflați pe: www.moldovaitpark.md.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.