Theresa May, „agasată” de speculațiile privind viitorul său politic

Premierul conservator britanic Theresa May, ameninţată cu o frondă în cadrul propriului partid legată de Brexit, s-a declarat duminică "agasată" de speculaţiile privind viitorul său politic.

Foto: The Spectator

Într-un interviu difuzat la postul de televiziune BBC, cu şase luni înainte de Brexit, şefa guvernului de la Londra a afirmat că se concentrează asupra acordului de ieşire din UE, în curs de negociere.

"Sunt puţin agasată, dar această dezbatere nu are legătură cu viitorul meu, această dezbatere se referă la viitorul cetăţenilor britanici şi la viitorul Marii Britanii", a spus prim-ministrul, care apără o relaţie comercială strânsă cu Cei 27.

"Pe asta mă concentrez şi pe asta ar trebui să ne concentrăm cu toţii", a subliniat Theresa May, confruntată în cadrul Partidului Conservator cu o rebeliune a partizanilor unei rupturi clare şi ferme de UE.

"Trebuie să ne asigurăm că obţinem un acord bun din partea UE care să fie benefic pentru cetăţenii britanici oriunde ar trăi în Regatul Unit. Asta este important pentru noi", a continuat ea.

Londra şi Bruxellesul speră să ajungă la un acord înainte de summitul european din octombrie sau cel mai târziu în noiembrie, relatează agerpres.ro.

Acordul ar trebui aprobat de parlamentul britanic unde Theresa May dispune de o scurtă majoritate, precum şi de parlamentele celor 27 de ţări ale UE şi de Parlamentul European.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.