Thailanda: Va fi construit un muzeu dedicat copiiilor blocați într-o peșteră

Autorităţile din Thailanda au început deja construcţia unui muzeu dedicat spectaculoasei salvări a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal, care au rămas captivi luna trecută timp de peste două săptămâni într-o peşteră inundată din nordul ţării, transmite agerpres.ro.

Thailanda: Va fi construit un muzeu dedicat copiiilor blocați într-o peșteră
(Foto: abcnews.go.com)

Artistul thailandez Chalermchai Kositpipat a finanţat cu 10 milioane de baht (aproximativ 300.000 de dolari) construcţia acestui muzeu care va fi deschis în provincia Chiang Mai, potrivit ziarului local Bangkok Post. 

Muzeul va rememora salvarea epică a celor 12 băieţi cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, membri ai unei echipe de fotbal şi a antrenorului lor, Ekapol Chantawong, în vârstă de 26 de ani, şi va omagia totodată memoria fostul membru al marinei thailandeze Saman Gunan, care a murit în timpul operaţiunilor de salvare. Proiectul va include fotografii, haine şi echipamente folosite la salvare.

Cei 12 tineri şi antrenorul lor de fotbal au pătruns în peştera Tham Luang-Khun Nam Nang Non, aflată la o distanţă de 1.000 de kilometri nord faţă de Bangkok, pe 23 iunie. Ei au rămas captivi în acea peşteră după ce o viitură provocată de precipitaţii abundente a blocat singura cale de ieşire din grotă. Tinerii au supravieţuit bând apă de pe pereţii peşterii şi au petrecut nouă zile pe o stâncă de mici dimensiuni, fără să aibă niciun contact cu exteriorul.

Incidentul a determinat cea mai amplă misiune de salvare organizată vreodată în Thailanda, care a emoţionat lumea întreagă şi la care au participat mii de oameni din numeroase ţări. După salvarea lor aproape miraculoasă şi o săptămână petrecută la spital, tinerii au fost primiţi într-o mănăstire budistă, în care au rostit rugăciuni timp de 11 zile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub