Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019. Motivul pentru această decizie este o declarație făcută de câștigătoarea concursului, Netta

Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că orașul nu va găzdui ediția din 2019 a concursului Eurovision, după victoria de anul acesta al Israelului. Motivul pentru această decizie este o declarație făcută de Netta Barzilai.

Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019. Motivul pentru această decizie este o declarație făcută de câștigătoarea concursului, Netta
(Foto: The Canadian Jewish News)

Marea supriză la Eurovision 2018 a fost Netta Barzilai, reprezenta Israelului care a câștigat concursul cu piesa „Toy”, potrivit globes.co.il.

În discursul de după înmânarea marelui trofeu, Netta a făcut o afirmație care l-a convins pe primarul din Tel Aviv să nu găzduiască ediția din 2019 a concursului.

Pub

„Sunt extrem de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit și că sărbătoriți diversitatea. Îmi iubesc țara. Data viitoare ne vedem la Ierusalim!”, a spus artista.

După acest moment, Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că orașul său nu se va implica în organizarea concursului de anul viitor.

Mai mult, declarațiile lui Netta au stârnit revoltă printre cei care nu vor ca Ierusalimul să fie recunoscut la nivel mondial drept capitala Israelului.

Primarul Ierusalimului a luat însă atitudine, afirmând că orașul său „va oferi orice ajutor necesar pentru organizarea Eurovision 2019 în capitala Israelului”, completând că astfel va arăta lumii întregi fața frumoasă a Ierusalimului.

Netta Barzilai a reușit să ducă trofeul Eurovision 2018 în Israel, reușind să câștige finala concursului muzical cu melodia Toy, o piesa care are inclusiv sunete de găină. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, care a lucrat anterior ca educatoare, era considerată principala favorită a competiției.

Amintim că reprezentanții Republicii Moldova, DoReDos s-au clasat pe locul 10 în axest an al concursului. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub