Suma imensă pe care este dispusă să o achite Argentina oricui va reuşi să găsească epava submarinului ARA San Juan

Președintele argentinian Mauricio Macri va oferi o recompensă generoasă cui va reuși să găsească locația epavei submarinului ARA San Juan. Jackpot-ul? Nici mai mult, nici mai puțin de 4 milioane de dolari, a explicat ministrul Apărării din Argentina, Oscar Aguad, potrivit International Business Times.

Suma imensă pe care este dispusă să o achite Argentina oricui va reuşi să găsească epava submarinului ARA San Juan
(Foto: simbol)

Au trecut aproape trei luni de la dispariția submarinului argentinian San Juan în apele Oceanului Atlantic, în largul coastelor Argentinei.

În prezent, nava oceanografică rusă Yantar conduce cercetările submarine.

Pub

Odată încheiată misiunea efectuată de Yantar, cel mai sofisticat vapor pentru căutare submarină echipat cu un submarin miniatură capabil să se scufunde la 6.000 de metri adâncime, autorităţile argentiniene intenţionează să facă apel la un operator privat, deoarece nu dispun de tehnologia necesară.

Marina nu mai are veşti despre San Juan şi cei 44 de membri ai echipajului de la 15 noiembrie, data ultimului mesaj indicând că submarinul se îndreaptă spre baza navală Mar del Plata, portul său de origine, după ce a avut o problemă cu bateriile.

Marinarii argentinieni şi străini implicaţi în căutările submarinului de fabricaţie germană cu propulsie electrică au examinat 54 de piste submarine, nave zăcând pe fundul Oceanului Atlantic, însă niciuna nu a corespuns cu San Juan, a precizat purtătorul de cuvânt.

În cursul celor aproximativ trei luni de căutări, 13 ţări şi-au oferit ajutorul Argentinei, printre care Statele Unite sau Marea Britanie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub