Studiu: Unul din şase oameni se ceartă cu partenerul dacă se întâmplă să rămână fără baterie la telefon

Se pare că a fi mereu conectat este în prezent o dovadă obligatorie de afecţiune. Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, conectivitatea este acum o parte esenţială din datoria noastră faţă de cei dragi.


click

Cercetarea arată că, atunci când oamenii nu îşi pot folosi dispozitivele, cele mai întâlnite motive de îngrijorare sunt acelea că familia şi prietenii vor fi îngrijoraţi (51%) şi că nu vor putea să ajute un membru al familiei, dacă se întâmplă ceva (45%). Motivele de îngrijorare provocate de imposibilitatea conectării cu cei dragi şi de efectul asupra acestora sunt deseori justificate. 

Impactul de a nu avea o conexiune funcţională poate varia de la a rata, pur şi simplu, o întâlnire (21%), la neplăceri pe termen lung, o persoană din şase (15%) admiţând că are probleme cu cei dragi dacă rămâne fără baterie, dacă nu mai ştie unde şi-a pus telefonul sau s-a întâmplat să-i fie furat. Nu doar relaţiile cu ceilalţi sunt afectate – mulţi dintre noi au probleme în viaţa de zi cu zi fără dispozitivele conectate. 

Dintre respondenţii care au avut probleme de conectivitate, o cincime (21%) au ratat o oportunitate de afaceri sau în domeniul educaţiei, 16% s-au rătăcit, iar o persoană din zece (13%) a pierdut o oportunitate socială, pentru că nu a fost online. În ciuda dependenţei de conectivitate, 18% dintre persoane nu fac nimic pentru a-şi menţine dispozitivele funcţionale şi online, doar 34% îşi controlează nivelul bateriei şi doar o persoană din cinci (22%) verifică în mod regulat „sănătatea” dispozitivului.


Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.