Studiu Thompson Reuters: Londra, cel mai sigur oraș din lume pentru femei, iar Cairo, cel mai periculos

Londra ar fi cel mai sigur oraș din lume pentru femei, arată un studiu Thompson Reuters, în care au fost intervievate circa 400 de femei. Cairo, capitala Egiptului, ar fi cel mai periculos oraș penru femei, arată același studiu, relatează stiri.tvr.ro.

Studiu Thompson Reuters: Londra, cel mai sigur oraș din lume pentru femei, iar Cairo, cel mai periculos
(Foto: lmt-lss.com)

Parisul este pe locul al treilea în preferinţele femeilor pentru un oraş lipsit de pericole. Dar, şi acolo, unele spun că sunt de multe ori acostate pe stradă de bărbaţi şi hărţuite verbal.

Cairo ar fi cel ma periculos oraș pentru o femeie, deoarece hărțuirile ar fi la ordinea zilei, iar locurile de muncă, insuficiente.

Pub

Pe locul al doilea în sondaj, la cele mai periculoase oraşe pentru femei, este metropola pakistaneză Karachi, la egalitate cu cea congoleză, Kinshasa. Pe locul al zecelea în clasament este oraşul Istanbul, periculos mai ales din cauza sexismului şi practicilor culturale.

Metodologia studiului s-a axat pe patru direcţii: violenţă sexuală sau domestică, acces la servicii de sănătate, oportunităţi de carieră, practici culturale.

Studiul Thomson Reuters a luat în calcul 19 dintre cele 31 de mari metropole listate de Naţiunile Unite, mai transmite stiri.tvr.ro.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub