Studiu: Ce salarii ar trebui să aibă moldovenii ca să nu plece din Republica Moldova

Una dintre principalele cauze pentru care cetățenii pleacă din Republica Moldova este salariul mic. Potrivit unui studiu realizat de IDIS Viitorul împreună cu CBX-AXA, salariul mediu acceptat pentru a rămâne în țară, în 2018, este de 12.600 de lei, cu 2.700 de lei mai mult decât anul trecut.

Creșterea așteptărilor salariale este de 27%, cea ce este mai mult decât creșterea nominală a salariului în Moldova. 

Studiu: Ce salarii ar trebui să aibă moldovenii ca să nu plece din Republica Moldova
(Foto: UNIMEDIA)

Majorarea decalajul între salariul acceptat de a rămâne în Republica Moldova și salariul real plătit aici ne face să concluzionăm că intenția de migrație pentru a soluționa problemele financiare ale familiei rămâne o preferință pentru cetățeni.

Analizând pe structura de remunerare, se observă o scădere semnificativă a celor care sunt de acord cu o remunerare de până în 10 mii de lei și o creștere pronunțată a celor care consideră că salariul decent trebuie să fie de 15 mii de lei și mai mult.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul „People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 042 persoane în perioada 29 iunie - 9 iulie curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub