Stop Fals: O promisiune electorală a unui partid extraparlamentar - subiect de știre falsă: „Zece mii de euro pentru copiii născuți după 1 ianuarie 2018”

Câteva zile mai devreme au apărut zvonuri precum că autoritățile din România vor oferi copiilor născuţi după 1 ianuarie 2018, câte zece mii de euro, inclusiv și pentru copiii din Moldova, care dețin cetățenia română, dar banii vor putea fi ridicați la majorat. Însă aceasta ar fi departe de realitate și o asemenea lege nu există.

Stop Fals: O promisiune electorală a unui partid extraparlamentar - subiect de știre falsă: „Zece mii de euro pentru copiii născuți după 1 ianuarie 2018”
(Foto: stopfals.md)

În spatele acestei istorii, defapt este vorba doar de o promisiune lansată în campania electorală din anul 2016 de către Partidul Noua Românie. Acest partid nu a acces în Parlament, așa că inițiativa a rămas doar la nivel de propunere.

Cosmin Grancea, purtător de cuvânt al PNR, a confirmat pentru portalul Stopfals.md că este inițiativa acestui partid, însă ea a rămas la nivel de proiect, deoarece PNR nu a acces în Parlament.

Pub

A fost propunerea noastră care urma să fie lansată în Parlament, în cazul în care PNR ajungea la guvernare. Este una dintre propunerile noastre, în cazul în care românii vor alege PNR la noile alegeri parlamentare”, a specificat purtătorul de cuvânt al PNR.

Și Parlamentul României a confirmat că un asemenea proiect nu fost înregistrat în Legislativ. 

„Până la data prezentei, la Camera Deputaților nu a fost înregistrat, dezbătut sau aprobat vreun proiect de lege care să prevadă acordarea unei sume de 10.000 euro copiilor născuți după 1 ianuarie 2018, la împlinirea vârstei de 18 ani. Vă sugerăm să adresați întrebarea și Senatului României – în calitate de prima Cameră sesizată. Conform art.74 din Constituția României, ”Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot”, este menționat în răspunsul oficial expediat pentru Stopfals.md de către Biroul pentru informare publică și relația cu societatea civilă al Direcției comunicare și relații publice din cadrul Parlamentului României.

Pentru prima dată, ştirea despre propunerea de o oferi 10.000 de euro pentru fiecare copil născut după 1 ianuarie 2018 a fost publicată de site-ul Romaniatv.net încă în anul 2016, atunci când Partidul Noua Românie a venit cu această propunere. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub