Stimulări „grase”. Suma amenzilor aplicate în 2018 şi suma de bani achitată agenţilor constatatori

Stimulările „grase” pe care le-au primit unii agenţi constatatori ai IGP în ultima perioadă a stârnit o invidie în rândul angajaţilor poliţiei, motiv pentru care MAI urmează să modifice legea pentru a face o regulă.

Doar în al doilea trimestru al anului 2018, 24 angajați ai Centrului unic de monitorizare şi coordonare al Inspectoratului naţional de patrulare au încasat în total 744.918,75 lei şi doar unul dintre aceştia 59.781,25 de lei!

Conform prevederilor (în redacţia actuală) ale art. 21al Legii nr. 355 din 23.12.2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, agenții constatatori din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției care, prin examinarea contravențiilor, conform competenților, au contribuit la încasarea veniturilor la bugetul de stat, trimestrial, au fost stimulați financiar în mărime de 25% din sumele încasărilor respective, din contul alocațiilor  Inspectoratului General al Poliției.

Acum însă Ministerul Afacerilor Interne doreşte să modifice acest articol în felul următor. Continuarea pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.