Starea de sănătate a cineastului Oleg Sențov, aflat în închisoare, se agravează: UE cere Rusiei să îi asigure „tratament medical adecvat”

Uniunea Europeană a cerut Rusiei să-i asigure un "tratament medical adecvat" cineastului ucrainean Oleg Senţov, aflat în greva foamei de aproape trei luni într-o închisoare din Rusia, scrie agerpres.ro.

Starea de sănătate a cineastului Oleg Sențov, aflat în închisoare, se agravează: UE cere Rusiei să îi asigure „tratament medical adecvat”
(Foto: Contributors)

"Starea de sănătate a lui Oleg Senţov se deteriorează rapid. Aşteptăm ca Rusia să îi acorde un tratament adecvat într-un cadru medical instituţionalizat, conform măsurii provizorii adoptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe 25 iulie", a declarat purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini într-un comunicat.

Oleg Senţov, 42 de ani, a fost "arestat după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă în 2014", a afirmat Maja Kocijancic.

El se află într-o stare de sănătate 'catastrofală' şi se teme că sfârşitul său este 'aproape', a declarat miercuri verişoara lui Senţov după ce a primit o scrisoare de la el prin avocatul său.

"Uniunea Europeană speră că normele internaţionale în materie de drepturi ale omului în peninsulă vor fi respectate şi că toţi cetăţenii ucraineni reţinuţi ilegal în Rusia şi în peninsula Crimeea vor fi eliberaţi fără întârziere", a subliniat purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene.

Oponent al anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, Oleg Senţov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru 'terorism' şi 'trafic de arme' în urma unui proces calificat drept 'stalinist' de către organizaţia Amnesty International. El a început greva foamei în 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor 'prizonierilor politici' ucraineni deţinuţi în Rusia.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub