Sportivul Dan Olaru a devenit vicecampion european la tir cu arcul

La Legnica, în Polonia, au avut loc, în această perioadă, Campionatele Europene de tir cu arcul pentru seniori. Dan Olaru, reprezentantul Republicii Moldova, la proba olimpică recurve, a avut o evoluție excelentă, cucerind medalia de argint. În finala cu olandezul Steve Wijler, scorul final a fost de 5-5 la seturi, după care s-a recurs la săgeata de departajare, unde batavul s-a impus cu 10-9, devenind campion european.

Foto: facebook
Dan Olaru, grație acestui rezultat, a obținut calificarea pentru Jocurile Europene care vor avea loc anul viitor, la Minsk, în Belarus. De asemenea, în calificări Dan Olaru a avut al patrulea rezultat, cu 675 de puncte, ceea ce reprezintă un nou record național. Dan Olaru este pregătit de către antrenoarea Irina Cecanova, scrie trm.md.

Alexandra Mirca s-a calificat și ea pentru Jocurile Europene de anul viitor. Milena Gațco și Cezar Budeci au participat la competiția continentală.

Echipa mixtă de recurve, cu Dan Olaru și Alexandra Mirca în alcătuire, a ajuns în turul al doilea, unde a fost eliminată de olanda, cu scorul de 5-3. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.