Siegfried Mureșan, despre condiționarea asistenței macro-financiare pentru RM: „Nu ai încredere, pentru că ar putea fugi cu banii”

Uniunea Europeană nu are încredere în Guvernul Republicii Moldova, de aceea este necesară condiționarea asistenței macro-financiare de 100 de milioane de euro, afirmația aparține europarlamentarului român, Siegfried Mureșan.

Într-un interviu pentru report.md, Mureșan spune că Guvernul de la Chișinău „spune una dimineața, însă face alta seara”.

Siegfried Mureșan, despre condiționarea asistenței macro-financiare pentru RM: „Nu ai încredere, pentru că ar putea fugi cu banii”
(Foto: HotNews)

„Când ai în față, la Chișinău, un Guvern în care nu ai încredere, trebuie mereu să pui condiții, să scrii totul pe hârtie, să faci un acord pre-nupțial… Nu ai încredere, pentru că ar putea fugi cu banii. Noi vrem să ajutăm cetățenii Republicii Moldova, vrem să alocăm cât mai multe fonduri europene în Republica Moldova, dar vrem să știm că acești bani ajung acolo unde le este locul.(...) Spunem da, fondurilor europene pentru Republica Moldova, dar atâta timp cât ai un Guvern în care ai pierdut încrederea, fiindcă ți-a spus una dimineață, dar a făcut alta după amiază, ai nevoie de condiționalități la fiecare pas”, a decalrat Mureșan pentru report.md.

Mai mult, eurodeputatul spune că UE va continua să susțină proiectele bune ale Republicii Moldova.

Pub

 În anul viitor sunt 602 milioane de euro pentru Georgia, Ucraina și Moldova, iar din acești bani Moldova poate absorbi atât cât poate. Deci noi spunem: Dacă aveți suficiente proiecte bune, vă dăm și 150-200 de milioane pe an. Dar sunt condiționalități legate de achiziții publice, licitați, etc.  Deci, acești bani curg tot timpul – cum găsim un proiect bun, dacă sunt întrunite condițiile, îl finanțăm și nu are a face asta cu Guvernul, cu banii pe care suntem pregătiți să-i dăm și Guvernului. Acești bani merg pe proiecte venite de cele mai multe ori de la autorități locale, uneori de la ONG-uri și de la sectorul privat. Și e foarte bine că acești bani curg spre Moldova”, conchide Siegfried Mureșan.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub