Sicriul Regelui Mihai, lăsat singur înainte și după slujba de la Biserica Ortodoxă din Lausanne: Nu am simţit niciodată atâta singurătate

Călătoria Regelui Mihai spre România a marcat, luni la ora 15:00, primul popas.

Trupul său a fost depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne, cea în care şi-a botezat trei dintre fiice şi de unde şi-a dus pe ultimul drum mama, pe Regina Elena.

Sicriul Regelui Mihai, lăsat singur înainte și după slujba de la Biserica Ortodoxă din Lausanne: Nu am simţit niciodată atâta singurătate
(Foto: Alexandra Tanasescu/reporter ProTV)

Într-un fel cu totul răscolitor însă, sicriul cu fostul suveran a ajuns la biserică neînsoţit de familie, adus şi lăsat în curtea lăcaşului, timp de o jumătate de oră, până când au venit două dintre fiicele sale. Tradiția spune că familia trebuie să fie de față în momentul în care este dus la altar. Regele Mihai a fost lăsat singur, așa cum a fost, poate, întreaga sa viață departe de România.

Momentul i-a surprins pe românii veniţi să-şi ia rămas bun, care au privit uimiți situația.

Pub

Corespondentul ProTV România Alexandra Tănăsescu a relatat pe Facebook ce a simţit în faţa acestei situaţii: “Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu.

Regele a ajuns azi, la biserică din Lausanne, singur. După slujbă, fiicele sale, principesele Elena şi Sofia au plecat. La fel şi prietenii de-o viaţă. Am rămas noi, jurnaliştii, câteva măicuţe şi câţiva romani din Elveţia, care mai intra din când în când.

Aici e Mihai I, un om singur”.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub